Приготування канабісу − відмінний спосіб отримати від культури максимум задоволення, не вдихаючи дим.
Марихуана – це рослина із високим вмістом жирів. На сьогоднішній день ідентифіковано понад 100 різних терпенів, які надають унікальних властивостей кожному штаму. Не дивно, що кухарі з усього світу створили персоналізовані меню, в яких представлені їхні фірмові страви з додаванням марихуани. Для цих кулінарів канабіс – особливий інгредієнт.
Якщо Ви – новачок у цій справі, то Вам може здатися, що приготувати їжу з використанням трави досить складно, але насправді це набагато простіше, ніж Ви думаєте.
Що можна приготувати вдома з марихуани
З канабісу можна приготувати смаколики найрізноманітніших форм і розмірів, починаючи від чудового шоколаду і закінчуючи крекерами або печивом. Такі страви можуть відрізнятися своїм наповненням – в одні можна додати ТГК, а в інші КБД. У другому випадку Ви отримаєте «лікувальний продукт», який не матиме п’янкого ефекту.
Ось кілька продуктів, в які додають канабіс:
- Печиво;
- Брауні;
- Шоколад;
- Жувальні цукерки;
- Канамасло;
- Цукерки;
- Крекери;
- Напої та багато іншого.
Крекери із марихуани
Приготувавши таку страву, Ви можете перетворити канабіс на їстівний продукт менш ніж за годину, використовуючи лише кілька інгредієнтів. Головна перевага крекерів у тому, що з них легко і швидко приготувати справжню міцну бомбу!
Основні поради щодо приготування їжі з додаванням канабісу
- Декарбоксилюйте марихуану при температурі близько 150˚С.
Оскільки система травлення людини не може «активувати» канабіс (що необхідно для потрапляння ТГК у кровотік), Ви повинні провести цю процедуру до початку споживання. Все, що потрібно зробити, це нагріти марихуану до 150˚С, щоб декарбоксилювати її. Пам'ятайте, що температура кипіння марихуани (ТГК) становить приблизно 160˚С, тому не нагрівайте її вище цього значення.
- Використовуйте штами високої якості.
Штами індики містять більш високі концентрації КБД (канабідіолу), який має терапевтичний ефект. З іншого боку, у сативі вищий рівень ТГК – найважливішої психоактивної сполуки, за яку і цінують канабіс. Який би варіант Ви не обрали для приготування їжі, переконайтеся, що марихуана найвищої якості.
- Дотримуйтесь пропорцій.
Важливо використовувати правильну кількість канабісу. Тобто, якщо Ви візьмете дуже багато, то можете відчувати на собі згубні наслідки надмірного вживання ще кілька днів. З іншого боку, якщо Ви використовуєте дуже мало, то не отримаєте бажаного ефекту.
- Завжди очищайте марихуану перед використанням.
Переконайтеся, що Ви використовуєте чистий канабіс, який не містить домішок. Марихуана низької якості не тільки жахлива на смак, а й може поставити під загрозу здоров'я.
- Подрібніть канабіс за допомогою ручного млина.
Використання гріндера дає повний контроль над процесом подрібнення трави. З м'ясорубкою або кухонним комбайном можна переборщити і розтерти її в пил, що зіпсує аромат.
- Добре перемішайте.
Якщо під час приготування добре змішати канабіс та інші інгредієнти, то ТГК рівномірно розподіляється по всій їжі.
Скільки канабісу потрібно для приготування?
Хоча міцність трави варіюється, передбачається, що в середньому ТГК становить близько 10 відсотків канабісу.
Згідно The Cannabist, «суха вага кожного граму шишок канабісу становить 1000 мг. Якщо штам складається на 10% з ТГК, то 10% від 1000 мг дорівнює 100 мг. Отже, можна припустити, що один грам канабісу містить не менше ніж 100 мг ТГК для приготування в домашніх умовах».
Поради щодо вживання їжі з канабісом
Якщо Вам цікаво, скільки крекерів можна з'їсти за раз, відповідь зрештою залежатиме від Вашого досвіду. Норма для тих, хто кожен день курить марихуану і має гарну толерантність, сильно відрізняється від дози для новачка.
Важливо знати, що вага та гени також впливають на те, як Ваше тіло відреагує на їжу з канабісом і ТГК, що міститься в ній.
Хоча потрібен час, щоб відчути якийсь ефект від такої їжі, при цьому зазвичай її дія відчувається досить довго.
Стаття за матеріалами ресурсу https://cannabismagazine.com/